RSS

Are YOU the most wanted?

Are YOU the most wanted?.

 
Leave a comment

Posted by on March 7, 2011 in Uncategorized

 

:: 24th Weeks~ ::

wow~!!! xsangka kan..nak masuk 24 minggu dah rupanya…rasanya macam teringat-ingat lagi masa memula dapat tau dulu..hehehe…sket punye x percaya…

sekarang ni baby da pandai main-main..tak tau bila masanya dia ni tido..sebab setiap kali aku terjaga, for sure rasa dia bergerak-gerak…*baby jangan tak suka tido sudahla..nanti badan susah mau naik*…pemilihan baju selalu menganggu ketenangan aku..maunye tak, aku bukannya ada banyak sangat baju…selalunya pegi keja pakai baju kurung je..itupun kalau yang buat sendiri, memangla besar..yang beli tu muat-muat je saiznye…*walaupun aku takdela termasuk dalam kategori yang kurus-langsing-stok model punya*…jadinye bile perut dah mula jalan ke depan ni, teramatlah dilemanya aku nak memilih baju…baju tu ada tapi aku sendiri yang rasa macam tak seswai je baju ni…kang orang mengumpat lak — taula preggy..takyahla pakai baju yang wat awak nampak mcm susah sangat nak bernafas—…*sigh*

aku ni nasibla bukan jenis yang memilih + sensitif sangat + blablabla dengan jenis or kualiti baju..setakat ni, jenama yang pada aku sangat sedap dipakai adalah Scarlet…kat kedai lain takde jual brand ni…hanya boleh didapati di Jusco sahaja ye…*sempat lagi pomot Jusco nih..Jusco, jangan malu2 amik saya jadi duta Scarlet*…pada aku, scarlet ni sangat selesa dan sangat affordable…sejak pregnant ni, boleh dikatakan mostly baju aku adalah dari jenama Scarlet…huhuhu…blaus, maternity t-shirt, skirt, seluar…semuanya adalah berjenamakan scarlet…*opss..ini termasuklah baju+seluar kecikku*….dah itu je yang paling selesa aku pakai…

minggu ni sehingga check-up seterusnya iaitu pada 16/3/2011 adalah minggu mengawal berat badan…termasuklah pengambilan segala jenis nutrien..manakan tidak..berat aku naik banyak masa last check up..aku pun tak pasti samada berat aku mmg naik ataupun scale kat klinik tu yang ada problem…sebab lau ikutkan aku bukan makan manyak pun..selalu jugak skip sana sini..takpela, aku amik apa yang perlu untuk si kecik ni je dulu…then, tengokla result masa next check-up macamana…takut gak ni…huhuhuhu

p/s: sabtu ni ada seminar *which is my hubby yang nak sangat pegi..tp diheretnya aku skali* ahad lak patutnya ada gathering kat umah membe satu u dulu…tapi aku ingat nk hubby pegi sogo, sebab dengar2 ada waresale barang2 baby..erm…misi memujuk perlu dimulakan hari ini…^_^

 
Leave a comment

Posted by on February 24, 2011 in Life Journey, Pregnancy, Sharing is Caring

 

Tags: , , ,

Baby’s Stuff

Masuk je baby ni 5bulan dalam perut, aku pun memulakan kerja-kerja pencarian barang-barang baby…adoyai…agak pening kepala jugakla..almaklumlah, orang takde pengalaman kan..??hehehehe…akhirnya setelah beberapa list di’survey’…dan beberapa website diterjah…makanya aku pun come out dengan satu list barang-barang baby…termasuklah barang-barang mummy jugak la skali ye…bile saja list itu di’forward’kan kepada incik Hubby, maka terkejut besarlah dia…maunye tak…dekat 3 page excel tu senarai dia…*mak aih..sket punye berjela*

Dan bermula ini…aku akan meng’update’ la setakat mana persediaan kami berdua untuk si kecik ini ^_^

 
Leave a comment

Posted by on January 14, 2011 in Uncategorized

 

After a Long Awaits…

hurm..it’s still 11 in the morning but i really didn’t feel like working anymore..badan rasa penat sangat..rasa tak sedap..pening pale..??ada la jugak rasanya…

sebenarnya tengah berkecamuk kot...nervous pun ada rasanya ni..hhuhuh…sebenarnya lepas missed period aritu da mula rasa berdebar dah..yela, time semayang maghrib sure terasa benar yang jantung ni berdegup kuat, laju lak tu…then after 2weeks with tender breast and cramping, terus xde rasa apape..pelik la pulak kan…

kira-kira memang da jauh missed tu…laju-laju je bukak website cari pasal pregnancy ni..pastu compare ngan body experience..rasa-rasa macam ada sikit-sikit..tapi keraskan hati jugak…tak nak wat pregnancy test sampai betul-betul da lewat sebulan…setiap kali lalu depan farmasi rasa macam berperang dalam pale ni…yela, nak sangat test tapi dalam masa yang sama takut sangat…mau tak takut..dekat 2 tahun kitorang kawen, bayangkan bape banyak pergnancy test yang aku beli…sume end up negative…so, aku buat-buat jela macam tak kisah..padahla dalam hati melompat-lompat nak tau…

masuk minggu ke 3 missed, aku mula x senang duduk…last-last semalam aku pegi watson kat alamanda tu..konon nak beli mekap..aah…mekapla sangat…sampai 3keping aku beli pregnancy test tu..pikir konon lau kali ni negatif lehla test lain kali lak..hahahaha…hampeh jugak pemikiran time tu rasanya…

balik umah tu buat-buat macam tak kisah lagi..kononnya pikir nak buat test tu esok pagi la..yela orang  kata first urine after sleeping tu lebih accurate…so, layanla tengok tv sume..then azan maghrib..hubby pun bangunla pegi mandi sebab nak semayang japgi ni…then macam spontan je aku pun bangun amik pregnancy test tu and masuk bilik air…masa tu, doa banyak-banyak dalam hati…mintak kalaula negatif jugak aku harap aku dikuatkan hati sekuat-kuatnya…dalam 5 minit tunggu tu, aku paksa-paksa mata aku jangan tengok dulu result dia…

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

but then cecah je 5 minit, cepat je tangan aku amik tester tu..n masa tu jugak jantung aku rasa macam nak gugur..hahahaha…kelakar kan..??maunye tak..lepas berdozen-dozen pregnancy test aku buat, inila first time aku nampak ada dua garisan kat situ..siap carik balik pembungkus dia tadi, baca balik instruction sume…3,4 kali aku baca nak make sure kalau dapat 2 garisan tu positif…hehehehehe

then aku pun cepat-cepat lari naik atas…tak sempat nk ketuk pintu bilik tu, aku main redah je masuk…rupanya hubby tengah dok cukur misai janggut dia…masa tu aku jadik speechless la pulak…hahahah..dia pulak buat muka bengang sebab terkejut aku masuk redah je…nasib baik tak luka dagu dia tu…dalam kalut-kalut tu aku hulurla kat dia tester aku tadi..

hubby: amenda ni?

aku: erm……

pass kat dia pembungkus tester..and dia pun baca sambil kerut2 kening

hubby: eh..bile beli menda ni? xtau pun

aku: tadi..kat watson

dia anggukkan pale..pastu dia pandang aku

hubby: cepatla..nak semayang maghrib da ni

hadoih…kecewa pulak aku ngan reaksi dia tu..aku pun pegi amik air semayang and tunggu dia kat bilik semayang..tak lama dia pun datang…pas semayang tu, dia cium dahi aku…

hubby: jangan excited sangat ye..kita check kat doktor dulu nanti

aku: (bergenang air mata)

hahahahah..nape bergenang air mata aku pun tak tau…so..aku tengah menunggu hari ini habis untuk kitorang pergi check kat klinik…memang takmo teruja sangat sebab awal sangat lagi kan…tapi nak wat camne..??dekat 2 tahun tau…sape yang x excited…??? you tell me…

aku doa semoga semuanya selamat dan seperti yang dijangka…can’t wait to tell my family and tengok reaksi dorang pulak…huhuhuhuhuhu

 
Leave a comment

Posted by on October 19, 2010 in Life Journey, Pregnancy

 

Tags: , , , , ,

Journey of Our Life~

:: My Love :: My Life :: My Everything ::

it’s time..after a long waits..and after tonnes of quarrels..we’ve been united..to be together, as one for each other…i love you, hubby…as time flies by, as season change by..i’ll always be yours, forever…

may the happiness be with us..and thanks, a lot..for letting me be the part of your life..and help me complete my life…

 

 
Leave a comment

Posted by on March 15, 2009 in Uncategorized